Opleiding Spirituele Psychologie

Spirituele Psychologie is een intensief traject voor innerlijke groei en is een erkende opleiding tot therapeut, coach en healer

Afgestudeerden kunnen zich laten registreren bij de International School of Spiritual Psychology (ISSP).

Meditatie, Energieleer, Bewustzijnsontwikkeling

Deze opleiding voor bewustzijnsontwikkeling is gebaseerd op:

Het leert je effectief stress op te lossen en te ontspannen. Er wordt gebruik gemaakt van inzichten en ervaringen uit meerdere tradities. De informatie wordt van oudsher vooral mondeling en aan de hand van oefeningen en meditaties overgedragen.

Meditatie en Healing

Meditatie biedt een ingang naar ontspanning, aanwezigheid en eenheidservaring. Door vaker te mediteren kan er een steeds diepere stilte ontstaan, waarin je je verbonden voelt met jezelf en je omgeving. Dit helpt meer bewustzijn op te bouwen over wie je bent en over de patronen die je hebt opgebouwd. Je leert je voller te verbinden met je kwaliteiten en levensrichting.
Healing benut ons zelfherstellend vermogen en de natuurlijkheid waarmee energie zich door en om het lichaam beweegt. Energie kan vrij stromen, maar bij ieder mens zijn er ook plaatsen waarop dit geblokkeerd is. Geblokkeerde energie heeft invloed op onze vitaliteit, gezondheid en op ons emotioneel en psychisch functioneren.

Meditatie en (zelf)healingsoefeningen helpen om energie weer in beweging te brengen en ervaringen te integreren.

Energieleer

Geblokkeerde energie heeft invloed op onze vitaliteit, gezondheid en op ons emotionele en psychisch functioneren. Meditatie en energie-oefeningen helpen om energie weer in beweging te brengen en ervaringen te integreren.

Recensie van een cursist:

“Ik heb de 7 jaar durende opleiding Spirituele Psychologie ervaren als een enorme steun voor mijn eigen ontwikkeling van de verschillende lagen in mij. Het was als een warm bad waar ik in terecht kwam, vol met ruimte voor het terugvinden van mijn eigen natuurlijkheid. Zoveel waardevolle informatie gekregen over waar het leven nou ècht over gaat. Het bracht aan de oppervlakte van wat ik eigenlijk al wist vanuit mijn ziel, maar waar je als volwassen mens geen directe toegang meer toe hebt. Op mijn tijd, op mijn tempo kwam het allemaal tot mij. Vier blokken per jaar is een fijn ritme, omdat het de seizoenen van het leven volgt. Deze opleiding is een aanrader voor iedereen die nieuwsgierig is naar hoe ‘het leven’ van jouw ziel nou precies werkt en voor iedereen die met zichzelf aan de slag wil op een andere, behaaglijke manier. ”  – Birgita Endert

De opleiding wordt gegeven door Yvette Hooites Meursing en Anita Hellemons. De eerste modules zijn in de USA geaccrediteerd als post-doctorale studie voor artsen, psychologen en verpleegkundigen. In Nederland is de opleiding erkend door het CPION en ingeschreven bij het CRKBO.

Na afstuderen is inschrijven bij de ‘International School of Spiritual Psychology (ISSP)’ mogelijk.

Yvette en Anita geven de opleiding ‘Meditatie & Spirituele Psychologie’, voortbouwend op de kennis, structuur en ervaring waarmee Bart ten Berge en Deepak Chopra hun opleidingen hebben vormgegeven. Yvette is geschoold in lichaamsgerichte psychotherapie, traumatherapie, meditatie en supervisie. Anita is ayurvedisch behandelaar en meditatielerares. Anita en Yvette zijn allebei als lerares verbonden aan het International Institutute of Spiritual Psychology.

Schrijf u in om het E-book te downloaden

Need Help? Chat with us